De theorie van een Bokspsycholoog

...

Methodiek

Angst bij kinderen

Kinderen kunnen leren hun angst onder controle te krijgen en te gebruiken 'als vriend' in plaats van vijand. Neem bijvoorbeeld vuur. Het is interessant, mooi, warm, essentieel voor het leven. Maar vuur heeft ook een andere kant: het kan je huis verbranden in plaats van verwarmen. Hetzelfde geldt voor water: het is een eerste levensbehoefte, maar ook leuk om in te spelen. Tenzij je niet kunt zwemmen, dan is het een gevaar. De essentie is datgene waar je op focust, de mooie kant of het gevaar? Het gevaar of de angst heeft bij kinderen met een angststoornis meestal de overhand.

Resultaten

Het resultaat van de FYF training is zowel in groepsverband vrijwel direct merkbaar, maar ook bij de kinderen op individueel niveau. Kinderen leren snel en door de opbouw van de training en het 'bewegend leren' worden kinderen 'geactiveerd' waardoor ze het geleerde uit zichzelf in de praktijk toepassen. Ook vinden kinderen die de FYF training hebben gevolgd het vaak makkelijker om over angst en onzekerheid te praten of wat over zichzelf te vertellen.

Wilt u een veilig pedagogisch klimaat creëren?

Wilt u een veilig pedagogisch klimaat creëren binnen uw klas en de toekomst helpen bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling én hun fysieke ontwikkeling? Dan is de FYF training een uitgelezen mogelijkheid! Neem contact met ons op voor meer informatie. 

© 2019 FYF training | KVK 123465 | Design by SEYED.JPG

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief !